YÜKSEK KALİTE

SU YALITIM ÇÖZÜMLERİ

Konutlar, İşyerleri, Toplu Konutlar, Otopark, Okul, Hastane, Alışveriş Merkezi, Tüneller
Projeye ve Mekana Uygun Çözümlerle...
PERDE YALITIMI

    SİKAPROOF UYGULAMALARI

Tek Yüz Perde Yalıtımı :  Tek yüz perde uygulamalarında  fore kazık önündeki kuşak kirişlerinin aralarına ya duvar örülmeli, ya beton atılmalı ya da sağlam ahşap dayamalar ile düzgün bir yüzey oluşturulduktan sonra, ısı ve nem yalıtımı için XPS Levhalar dübel yardımı ile sabitlenmelidir, üzerine Kabarcıklı Drenaj Koruma Levhası asılmalıdır. Drenaj levhası    üzerine yumuşak bir yüzey oluşturabilmek için Geotekstil keçe asıldıktan sonra keçe üzerine  Sikaproof A08 serilerek yalıtım tamamlanır.

Çift Yüz Perde Yalıtımı :  Betonarme perde yüzeyinde bulunan tij delikleri yapısal tamir  harçları ile doldurulur, perde yüzeyinde oluşan segregasyonlar yine yapısal tamir harçları ile   tamir edilerek perde yüzeyi pürüzsüz bir hale  getirilir.

Perde yüzeyine Yapışkan Sikaprimer01 sürülerek hava sıcaklığına bağlı olarak bekletilir.  Sikaprimer01 kurumaya başlayınca kendinden yapışkanlı Sikaproof P12 membran, jelatinleri kaldırılarak perde yüzeyine asıldı, ek yerleri 10cm bini yapılarak el yardımı ile ütülenerek perde yüzeyine tam anlamıyla yapışması sağlanır.

Sikaproof üzerine XPS Levhalar kendinden yapışkanlı upim çivileri ile perde yüzeyine sabitlenir. Drenaj Koruma Levhası  perde  yüzeyine asılarak dolguya hazır hale getirilir.


    PVC MEMBRAN YALITIMLARI

Tek Yüz Perde Yalıtımı; Yalıtım yapılmadan önce çeşitli hazırlıklar  gerekmektedir.

Fore kazıklarda ankraj başlıklarındaki çelik halatlar düzgün yüzey oluşumuna engel olmaktadır. Bu ankraj başlıklarına koruyucu bir çelik tabaka (Çanak şeklinde olabilir) yapılır ve çeşitli yöntemlerle ankraj başlıklarına sabitlenerek sivri uçların üzeri kapatılmış olur.

Kuşak kirişleri arası ya beton dökülerek ya da ahşap kalıplar ile düz ve sağlam bir yüzey oluşturulur.

Bu aşamadan sonra ısı ve nem yalıtımı için XPS Levhalar yine Dübel yardımı ile sabitlenir. Xps levhalardan sonra Kabarcıklı Drenaj Koruma   Levhası xps üzerine asılır. Sonra geotekstil keçe asılarak yumuşak bir yüzey elde edilir. En son aşamada belirli ölçülere göre kesilen PVC MEMBRAN perde yüzeyine asılır ve Temel yalıtımı ile birleştirilerek yalıtımda bütünlük sağlanmış olur.

Bu aşamadan sonra betonarme perde demir donatıları bağlanarak kalıp konulur ve perde betonu dökülür.


    BİTÜMLÜ MEMBRAN YALITIM UYGULAMALARI

Soprema Membran İle Perde Yalıtımı

Betonarme perde yalıtımında yine temel  yalıtımında olduğu gibi soprema ürünleri tercih edilmektedir.

Betonarme perde de bulunan tij delikleri yapısal tamir harcı ile tamir edilerek doldurulur.

Merkez dönüşlere yapısal tamir harçları ile köşe pahı yapılır.

Betonarme perde yüzeyine flashing bitüm astar sürülerek kuruma süresince beklenilir. Astar üzerine bir kat soprema membran şalümo ateşi yardımıyla yapıştırılarak su yalıtımı işlemi tamamlanır. Su yalıtım membranı üzerine xps levhalar şaşırtmalı bir şekilde upim çivileri yardımıyla yerleştirilir. Xps levha üzerine 1cm boşluklu filtre katmanlı kabarcıklı drenaj koruma levhası yerleştirilerek dolguya hazır hale getirilir ve perde yalıtımı tamamlanmış olur.

Tekyüz Perde Yalıtımları

Tek Yüz Perde yalıtımı uygulamalarında Stoper proof Membran tercih edilmektedir.

Tekyüz Perde yalıtımlarında detaylar çift yüz perde yalıtımına göre değişik uygulanmaktadır.

Tek yüz perde de önce yalıtım yapılmakta ve sonra betonarme perde betonu dökülmektedir. Bunun için doğru ürünler tercih edilmelidir.

Stoper proof membran bunun için uygun bir yalıtım malzemesidir. Stoper proof membran Fore kazıkların önündeki kuşak kirişlerine sabitlenmiş kör kalıplar üzerine düzgünce yerleştirilmektedir. Jelatini sökülerek kendinden yapışkanlı arka yüzeyi kalıba yapıştırılmaktadır. Eğer kör kalıp yüzeyi bozuk ise kabarcıklı drenaj koruma levhası kullandıktan sonra membran uygulanabilir.

Üzerinde bulunan mineral sayesinde dökülecek perde betonuna tam anlamıyla yapışacak ve yalıtımda bütünlük sağlanmış olacaktır.

Ankraj başlıklarındaki demir halat çıkıntıları çeşitli kutucuklar ile çevrelenebilir. Ve bu kutucukların etrafı proof membran ile yalıtılabilir.

 

Flexowall Membran ile Perde Yalıtımları

Betonarme perde de bulunan tij delikleri yapısal tamir harçları ile doldurularak sızdırmazlık sağlanmış olur.

Perde yüzeyindeki segregasyonlar yine yapısal tamir harçları ile tamir edilerek yüzey düzgün hale getirilir.

Köşe birleşimlerine yapısal tamir harçları ile köşe pahı yapılır.

Perde yüzeyine bitüm astar sürülür. Astarın kurumasına müteakip 5mm kalınlığında Flexowall membran şalümo ateşi ile betoname perdeye yapıştırılır.

Temelden gelen membran ile birleştirilerek yalıtımda bütünlük sağlanmış olur.

Membran üzerine xps levhalar yerleştirilir, xps levhaların üzerine kabarcıklı drenaj koruma levhası serilerek dolguya hazır hale getirilir.

 

Bitumex Membran ile Perde Yalıtımı

Betonarme perde de bulunan tij delikleri yapısal tamir harçları ile doldurularak sızdırmazlık sağlanmış olur.

Perde yüzeyindeki segregasyonlar yine yapısal tamir harçları ile tamir edilerek yüzey düzgün hale getirilir.

Köşe birleşimlerine yapısal tamir harçları ile köşe pahı yapılır.

Perde yüzeyine bitüm astar sürülür. Astarın kurumasına müteakip bıtumex membran iki kat halinde tam yapıştırma usulü ile betonarme perdeye şaloma ateşi ile eritilerek yapıştırılır.

Temelden gelen membran ile birleştirilerek yalıtımda bütünlük sağlanmış olur.

Membran üzerine xps levhalar yerleştirilir, xps levhaların üzerine kabarcıklı drenaj koruma levhası serilerek dolguya hazır hale getirilir. 


    SÜRME YALITIMI UYGULAMALARI

Perde yalıtımlarında bitüm & sürme yalıtım uygulamaları birlikte yapılabilir. BTM 2K 600 Sürme yalıtımı kullanılır.

Betonarme perdelerde tij delikleri matkap yardımı ile oyularak içindeki plastik boru çıkarılarak, yapısal tamir harçları ile doldurulur.

Bitüm astar perde yüzeyine en az 400gr/m² olacak şekilde fırça ile sürülür. Astarın kurumasına müteakip BTM 2K 600 sürme yalıtım file kullanılarak ilk kat sürme yalıtım uygulanır. Birinci katın kurumasından sonra taze iken ikinci kat sürme yalıtım uygulanarak sürme yalıtım işlemi tamamlanır.

Isı yalıtımı ve sürme yalıtımı koruması amacıyla XPS Levhalar yapıştırma harcı ile sürme yalıtım üzerine bini yapılarak yerleştirilir.

Daha sonra dolgu yapılabilmesi için tuğla duvar örülerek yalıtım işlemi tamamlanmış olur.