SİKAPROOF UYGULAMALARI
Temel Yalıtımı ; Temel grobetonu üzerine serilen geotekstil keçe üzerine Sikaproof A08 serbest serilerek ruloların uzun kenar birleşimlerinde bulunan 10cm enindeki jelatin kaldırılarak ek yerleri yapıştırılır.
Kısa kenar birleşimlerinde ise altta kalan membrana Ex Tape Bant yapıştırılır, üstte kalan membrana Tape Bant yapıştırılarak yalıtımda bütünlük sağlanmış olur.
Sikaproof uygulamalarında koruma betonuna ihtiyaç duyulmaz, sikaproof üzerine Temel demir donatıları bağlanarak temel betonu atılınca sikaproof temel altındaki yüzeye tamamen yapışır. Yalıtım yapılan bina temeli ile birlikte çalışır, dolaysıyla herhangi bir açılma söz konusu olmayacağından yalıtımda herhangi bir sorun oluşmaz.
Temel yalıtımı uygulamalarının en güvenilir ürünü sikaproof her anlamda üst seviyede bir üründür.
PVC MEMBRAN YALITIMLARI
Temel Yalıtımı ; Temel grobetonu üzerine serilen geotekstil keçe üzerine Sikaplan 1181-20HL Pvc membran serbest serilerek tüm ek yerleri sıcak hava robot kaynağı ile yapıştırılmaktadır.
Pvc membran imalatı tamamlandıktan sonra membran üzerine tekrar geoteksti keçe serilerek koruma betonuna hazır hale getirilir.
Perde yalıtımı için merkez dönüşlerde membran payı bırakılır.
BİTÜMLÜ MEMBRAN YALITIM UYGULAMALARI
Soprema Membran Temel Yalıtımları
Temel yalıtımlarında soprema membran uygulamaları firmamız tarafından yapılmaktadır.
Temel yalıtımında temel grobetonu üzerindeki toz, kir, pas vb. temizlendi ve bozuk yüzeyler yapısal tamir harçları ile tamir edilir.
Tek kat 4,5mm soprema membran zemine aynı yönde serilerek ek yerlerindeki jelatin kaldırılarak birleştirilmesi sağlanır. Serim işlemi tamamlandıktan sonra ek yerlerindeki uç kısımlar şaloma ateşi ile eritilerek silindir yardımıyla yapıştırılır.
(Üzeri mineralli olan bu membranlarda koruma betonuna ihtiyaç duyulmamaktadır. Yalıtım üzerine radye temel donatıları bağlanarak membran üzerindeki mineral sayesinde radye betonuna tam anlamıyla yapışması sağlanıyor ve yalıtım bina ile çalışır hale getiriliyor).
Bikapol Membran İle Temel Yalıtımı - Temel Bohçalama
Grobeton yüzeyinin ince temizliği yapılarak yüzeye bitüm astar sürülür. Astar sürülen grobeton üzerine birinci kat membran serbest serilerek ek yerleri şalümo ateşi eritilerek silindir vasıtasıyla yapıştırılır. İkinci kat membran birinci kat membrana tam yapıştırma usulü ile yapıştırılır ve yalıtım üzerine gri kırçıllı keçe serilerek koruma betonuna hazır hale getirilir.
Bu uygulamanın bir diğer adı da ‘Temel Bohçalama’ dır.
Stoper Membran ve Ode Membran ile Temel Yalıtımı
Grobeton yüzeyinin ince temizliği yapılarak yüzeye bitüm astar sürülür. Astar sürülen grobeton üzerine birinci kat membran serbest serilerek ek yerleri şalümo ateşi eritilerek silindir vasıtasıyla yapıştırılır.
İkinci kat membran birinci kat membrana tam yapıştırma usulü ile yapıştırılır ve yalıtım üzerine gri kırçıllı keçe serilerek koruma betonuna hazır hale getirilir.
Btm Bituproof Membran Uygulamaları
Temel yalıtımında temel grobetonu üzerindeki toz, kir, pas vb. temizlendi ve bozuk yüzeyler yapısal tamir harçları ile tamir edilir.
Tek kat Btm Bıtuproof membran zemine aynı yönde serilerek ek yerlerindeki jelatin kaldırılarak birleştirilmesi sağlanır. Serim işlemi tamamlandıktan sonra ek yerlerindeki uç kısımlar şaloma ateşi ile eritilerek silindir yardımıyla yapıştırılır.
(Üzeri mineralli olan bu membranlarda koruma betonuna ihtiyaç duyulmamaktadır. Yalıtım üzerine radye temel donatıları bağlanarak membran üzerindeki mineral sayesinde radye betonuna tam anlamıyla yapışması sağlanıyor ve yalıtım bina ile çalışır hale getiriliyor)
Perde yalıtımında Btm Bituproof membran Fore kazıkların önündeki kuşak kirişlerine örülmüş duvar yüzeyine düzgünce yerleştirilir. Jelatini sökülerek kendinden yapışkanlı arka yüzeyi duvara yapıştırılır. Membran ek yerlerindeki uç kısımlar şalümo ateşi ile eritilerek yapıştırılır. Temelden devam eden membran ile birleştirilerek yalıtımda bütünlük sağlanmış olur.
Fore Kazıklı Temel Yalıtımı Uygulamaları
Fore kazıklı temel yalıtımı uygulamaları da yine stoper membran ile yapılmaktadır.
Mevcut fore kazık başlıklarının etrafına 20cm yükseklikte çember kalıplar imal edilir. Kalıp içine grout harcı dökülmeden hemen önce su geçirimsizliği arttırmak için suda etki gösteren mastik çember ile zemin birleşimine yerleştirilir.
Bu kalıpların içine grout harcı dökülerek sağlamlaştırılır. Fore kazık olmayan bölümlerde stoper membran iki kat halinde uygulanır.
Fore kazık kalıpları sökülüp kazık başlıkları üzerine epoksi tamir harcı ile donatı araları tamir edilir. Bitüm sürme yalıtım uygulaması da yapılarak başlıklardaki sızdırmazlık güçlendirilir.
Membranlar fore kazık başlıklarına da dönülerek yalıtım sağlanmış olur.